Deze ovenschotel recepten zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Terwijl de ovenschotel in de oven staat heb jij de keuken al opgeruimd en kun je zo aan tafel. Of je maakt een lekker toetje in de tussentijd! En je kunt alle kanten op, van ovenschotels met aardappels tot kip en pasta.
De smaken in deze ravioli ovenschotel met prei, romige ricotta, zoute spek en krokante walnoot combineren echt fantastisch bij elkaar. Dus dit is zeker een blijvertje bij ons thuis! Probeer het zelf ook eens, in 15 minuutjes heb je dit al in de oven staan.
Hoofdgerecht
15 min + 15 min oventijd
3 pers.
Ontdek deze heerlijke ovenschotel met pasta en geroosterde pompoen, perfect voor een gezellige avondmaaltijd. Proef de combinatie van smeuïge mozzarella, kruidige saus en knapperige walnoten! Dit makkelijke en vegetarische herfstgerecht staat op tafel in slechts 60 minuten.
Hoofdgerecht
15 min + 45 min oventijd
4 pers.
Hoofdgerecht
25 min + 30 min
3-4 pers.
Krieltjes, bloemkool en spekjes in een romige saus met een vleugje mosterd gegratineerd met kaas in de oven, dat klinkt fantastisch toch!
Bekijk receptBen je op zoek naar een heerlijke ovenschotel die snel en gemakkelijk te maken is? Kijk dan niet verder dan dit recept met sappige kip, broccoliroosjes en smaakvolle kruiden - allemaal samenkomend in een maaltijd die in slechts 30 minuten voorbereiding klaar is.
Hoofdgerecht
30 min + 40 min oventijd
3 pers.
Ja dat kan. Zowel een gebakken als ongebakken ovenschotel kun je invriezen. Zorg dat je een diepvries bestendige schaal gebruikt en het gerecht goed afdekt met een deksel of folie, het liefst zo dicht mogelijk op de ingredienten. Een ovenschotel bewaar je maximaal ca 3 maanden in de diepvries.
Door de ovenschotel met kaas te bestrooien en even op de grillstand te zetten. Of door strepen met een vork in een ovenschotel met aardappelpuree te trekken en deze te bestrooien met paneermeel en wat kleine klontjes boter en vervolgens te bakken in de oven.
Dit voorkom je door de ingredienten (zoals groenten en vlees) van te voren te bakken en uit te laten lekken. Gebruik je een roomsaus, voeg dan een of meerdere eieren toe, deze stollen namelijk tijdens het bakken. Laat de ovenschotel voor het serveren 10 minuten uit de oven staan, zo kan nog wat vocht verdampen of opgenomen worden.
Ik gebruik (bijna) altijd de boven – onder warmte functie. Zo krijg je vaak bovenop een mooier resultaat. Bak je meerdere dingen in 1 keer in de oven, gebruik dan de hetelucht functie, deze blaast de warmte door de gehele oven. Let op dat je bij de hetelucht functie de temperatuur met ca 20% verlaagd. Check hier de oventemperaturen tabel.
De populairste ovenschotels op onze website zijn de lasagne bolognese, Hollandse ovenschotel met bloemkool en Griekse moussaka.
Wil je eens wat anders proberen? Maak dan eens deze nacho ovenschotel van nacho’s met gehakt, zure room en kaas. Of kijk in mijn top 10 met lekkerste ovenschotel recepten.